[rev_slider alias=»slider-3″ /]

DEL SOMNI A LA FORMA DE VIURE

Vaig començar a tocar cordes fa més de trenta anys i recordo perfectament que quan portava amistats a escalar m’omplia molt el fet d’explicar i ensenyar com havien d’encordar-se, progressar o desmuntar les vies; igualment quan portava algú a fer esquí de muntanya o escalar un corredor. Estar a muntanya i ensenyar em produïa un plaer mai abans experimentat i va ser aleshores quan em va començar a rondar pel cap la voluntat d’estar fent sempre més això. Encara no sabia com, però tenia clar que volia estar permanentment a muntanya, gaudir-ne només els caps de setmana em feia sentir presoner, la satisfacció era massa gran i ho degustava massa poc.

Amb els anys i algunes renúncies professionals importants, la meva vida va anar apropant-se cada vegada més a l’objectiu de viure de la meva passió, fins que vaig aconseguir estar cada dia a muntanya: durant deu anys seguits vaig treballar sis mesos de fix discontinu els hiverns combinat amb sis mesos d’escalades i viatges els estius.

Al mateix temps, el 2008 vaig obtenir la titulació de Tècnic Esportiu de Mitja Muntanya i vaig començar a treballar com a Guia els estius. Dos anys després, vaig esdevenir Tècnic Esportiu d’Alta Muntanya i l’any 2011 per fi vaig assolir el somni d’exercir de Guia d’Alta Muntanya.

Actualment, més de dotze anys d’experiència professional com a Guia avalen el meu compromís amb la transmissió de coneixements i experiències per formar escaladors, alpinistes i esquiadors de muntanya autònoms, crítics i compromesos amb l’entorn.

D’altra banda, la fotografia sempre ha estat present en la meva vida i això m’ha permès immortalitzar moments, experiències i paisatges que d’alguna manera ara es veuen plasmades en aquesta web, tot i que he practicat modalitats de fotografia que res tenen a veure amb la temàtica de la muntanya.

PROFESSIONALITAT

PROFESSIONALITAT

Exercint de Guia d’Alta Muntanya a temps complet, realitzant guiatges d’alpinisme, escalada en gel, esquí de muntanya, escalada en roca, ferrades i rutes de senderisme.

També formant en cursos d’iniciació, tecnificació i seguretat en les disciplines d’escalada en roca, escalada en gel, alpinisme, esquí de muntanya i auto rescat en paret i allaus.

Píster Socorrista en estació d’esquí del Pirineu català desenvolupant tasques d’atenció sanitària i evacuació d’accidentats a pistes, rescat, control d’allaus, estudis de la neu i formació de personal en matèria de rescat en allaus, rescat per cable en telecadires i telecabines i rescats amb cordes. Titulacions de Píster Socorrista I i II de l’ACEEM (Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Muntanya)

Col·laborant en el Curs de Medicina de Muntanya organitzat per la UB (Universitat de Barcelona) en col·laboració amb personal d’Emergències Mèdiques de Catalunya, estacions d’esquí, bombers GRAE i policies de rescat de Catalunya, Andorra, França i  Espanya.
Diversos cursos d‘Atenció Sanitària Immediata, rescat, seguretat, Medicina i Socors en climes extrems.

HO AVALA

Tècnic Esportiu Alta Muntanya i Tècnic de Mitja Muntanya
ROPEC 023980 Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya
AEGM Nº 582  Associació Espanyola de Guies de Muntanya 
UIMLA Nº 582 Union International Mountain Leaders Asociation
ACNA Associació pel Coneixement de la Neu i les Allaus
ECAM Escola Catalana d’Alta Muntanya
Guia a la Base Antàrtica espanyola
Diversos cursos de Socorrisme avançat, Rescat i seguretat en Muntanya.
Màxima titulació estatal en nivologia i allaus:
-Curs Professional d’Observació nivo meteorològica 
(ACNA)
-Curs d’Allaus per Guies d’Alta Muntanya
CAG 3 (ACNA)
Codirector i Tècnic de l’Escola de Muntanya Femcordada..

EXPERIÈNCIES

He escalat i gaudit de centenars d’escalades a les parets més emblemàtiques de Catalunya, (Montserrat, Montrebei, Pedraforca, Cadí, Terradets, Vilanova de Meià, Àger, Collegats, Busa, Ports de Beseit…), al Pirineu (Vall de Boí, Pico Abadias, Pic Russell, Malh Pintrat…i moltes crestes), també a Ordesa, a Riglos, Peña Montañesa, La Pedriza, Penyón d’Ifach… al Pirineu i Alps francesos (Haute Savoie, Ecrins, Gorges de Verdon, Gorges de Tarn, Massif Bornes-Arabis, Massif Aiguilles Rouges, Annot, Dent d’Orlú, Valletes…). Als Alps italians (Dolomites, Vall d’Aosta, Monte Bianco), a Marroc (Taghia i Tamdarote, obrint 2 noves vies), Grècia (Meteora i Barasova), Noruega (Illes Lofoten).

He realitzat i duc a terme activitats d’alpinisme i escalada en gel al Pirineu català, Andorra, Aragó i França, a Gavarnie, el Taillon, Vignemale, Pic Margalida, Cotiella, Feixant, Vall de Boí, Aigüestortes, Juclar, Pedraforca, les Velletes… Als Alps francesos al massís dels Ecrins, al Mont Blanc, destacant la Integral Rochefort-Jorasses en 21 hores non stop. Alps italians, a Cogne, al massís del Monte Rosso. Als Andes de Perú i Bolívia, a La Cordillera Blanca, Cordillera Real i Cordillera de los Volcanes en 2 expedicions de 3 i 4 mesos de durada respectivament, escalant el Toqllaraju, l’Alpamayo, Shaqsha, Chopicalqui, Yanapaccha, Condoriri, Huayna Potosí, uns quants cims més i una nova via al Huamashraju.

Fa 25 anys vaig començar a practicar l‘esquí de muntanya als cims clàssics de la Cerdanya, el Puigmal, Puigpedrós, Comador. Llavors vaig conèixer Andorra, un terreny molt interessant i estèticament molt atractiu que em va obrir un món de possibilitats inimaginables com el Montmalús, Pessons, La Cabaneta, el Serrera, Tristaina. D’aquí vaig fer el salt als grans cims del Pirineu, sobretot la zona del massís de l’Aneto i Maladetes, Valle de Tena i alguna escapada al Pirineu francès. Òbviament, va arribar el moment dels Alps, el clàssic Gran Paradiso i més tard el massís del Monte Rosa. Però van ser les travesses de diversos dies el que de debò em va enganxar i que avui en dia encara em fa somiar.

NO TROBES EL QUÈ BUSQUES?

Proposa’m la teva activitat i t’ajudaré a assolir els teus reptes!