La Pass’Aran és una travessa circular de senderisme transfronterer de 5 dies de durada entre la Vall d’Aran i l’Ariège.

El traçat, de paisatges majestuosos i salvatges, s’endinsa per fagedes frondoses, prats de dall, llacs d’alta muntanya i ports de més de 2400 metres d’alçada. Els senders que es recorren son camins carregats d’història, amb murs de pedra seca, poblets extremadament bucòlics, places carboneres, edificacions de velles mines abandonades… que ens recorden que ja fa molt de temps que l’ésser humà ronda per la zona, pastors, miners, maquis i contrabandistes.

Aquest circuit te un encant inigualable al Pirineu, amb una longitud de 72 quilòmetres i 11.000 metres de desnivell acumulat, però si no en teniu prou, existeix la opció d’afegir l’ascensió de grans cims com el Crabère, Mont Valier, Barlonguera o el Mauberme.