El passat setembre 2022 vaig tenir el privilegi de realitzar un guiatge a la cresta integral del Circ de Coronas, enllaçant la Cresta de Llosars, la Cresta del Medio i la Cresta de Cregüeña, quedant una mega cavalcada que ens va permetre coronar 16 cims de més de 3000 metres en de 17 hores non stop.
El dia previ vàrem fer bivac a l’Ibon Inferior de Coronas, per poder accedir ràpidament a la cresta, anar lleugers i a tota cresta.
Cresta de Llosars.
Vàrem iniciar l’activitat amb frontal direcció a la Bretxa Inferior de Llosars, agafant la 2a canal que ens porta sense dificultats a la cresta i als cims de l’Argarot Sud i Argarot. Una destrepada delicada a la següent bretxa ens va permetre seguir pujant fins una placa gris magnífica i una xemeneia característica que ens deixà al cim de l’Agulla Tchihatcheff, de la qual vam baixar en 2 ràpels ben aeris.
L’Agulla Franqueville la vam escalar sense problemes per la vessant de Coronas, llavors va venir un llarg tram de grans blocs i seguidament la cresta es posa gairebé horitzontal fins a la Bretxa Superior de Llosars, on moltes cordades abandonen cap a la Vall de Coronas fent 2 ràpels, nosaltres en realitzarem un i continuem amunt fins al cim de l’Aneto.
Cresta del Medio
Després de fer cim a l’Aneto vàrem baixar cap al Coll de Coronas tot passant per la Punta Oliveras, una vegada al coll vam  pujar cap als pics de Coronas i Pico del Medio sense dificultats, per seguir cap a la Punta Astorg on la cresta ja es torna afilada i aèria i cal superar una bretxa prou complexe de IIIº, per acabar d’arribar fins al Pico Maldito sense gaires complicacions.
Cresta Cregüeña
Aquí va començar el marro!
La baixada de la piràmide cimera del Pico Maldito de seguida es torna estreta i aèria i cal fer un parell de ràpels de 30 metres amb tendència a Coronas per acabar accedint de nou a un tram de cresta força horitzontal, que en breu ens obliga a realitzar un altre ràpel de 30 metres que ens deixa als peus de l’Agulla Haurillón, la qual es puja per un sistema de diedres a l’esquerra (40 metres de IVº). Per baixar de l’agulla cal desgrimpar una mica cap a l’Est i fer un altre ràpel d’uns 20 metres.
Per accedir a l’Agulla Juncadella es pot fer per on més ens agradi ja que la paret és ampla i ofereix diverses opcions, nosaltres vàrem fer esquerra.
A partir d’aquí es pot dir que les dificultats ja s’han acabat, cal vorejar la Punta Cregüeña per l’esquerra buscant el terreny més fàcil fins al cim. Ja només queda baixar al Coll de Cregüeña i la pujada al Pic Aragüells, que es fa gairebé caminant. Llavors ja es torna al coll i  ens dirigim cap als ibons de Coronas i cap al Bivac.
Material emprat:
-Corda Doble de 6o metres
-Totems del negre al vermell
-4 cintres exprés extensibles
-Reverso i cordino Machard
-Bagues per reforçar ràpels
-Piolet (Accés al Coll de Coronas)